Fricamping:
Hinneryd

Småland

Strax söder om byn Hinneryd vid Hinnerydssjöarna.

Besöktes i September 2020.
 

Strax söder om Hinneryd finns 3 platser att stå på. Där vi stod, första stället inne på vägen mot Tansjö, var det mest perfekta man kan tänka sig. Bilen tog all ostanvind, o vi kunde sitta famför bilen i lugnan ro med en vidunderlig utsikt över sjön.

100 meter norröver finns en liten strand med brygga, om man nu hamnar här när det är sommar. (Tja, den bör väl ligga där även under resten av året)
 
50 meter södut kan man lätt stå 2 husbilar, men då inte diekt vid vattenbrynet. Ytterligare 300 meter söderut och det finns en "ställplats/parkering", utan allt givetvis, men med utsikt. Ca 4 bilar bör få plats där.

Promenera gärna in till byn Hinneryd, ca en kilometer. Så sött, med ett par loppisar, en inrymd i en gammal lanthandel med en väldans trevlig ägare, och en inrymd i en gammal historisk bensinmack längre in i byn. Bara dessa 2 ställen är värda besöket i sig! Lite "k-märkningsidyller" .
Ta ett besök i kyrkan som ligger vackert centralt i byn. Trots att det bara bor 56 själar, så har man en välfylld kyrkogård, välskött o vacker.